SİİRTTE 33’ÜNCÜ AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

25 Eylül 2020

Geleneksel olarak her yıl, Kırşehir Merkez olmak üzere tüm illerde kutlanan ve bu yıl 33’üncüsü kutlanan Ahilik Haftası Siirt’e Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler dikkate alınarak çeşitli programlarla kutlandı.
Kutlamalar kapsamında ilk olarak Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman HACIBEKTAŞOĞLU Makamında ziyaret edildi. Ziyarete Ticaret İl Müdürümüz Ramazan BOZKURT, Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Cemal KOYUNCU, Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat TAV, Kurtalan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ekrem KARATAŞ ve Oda Temsilcileri ile İlin Ahisi Nihat MELAYİM, İlin Kalfası Yusuf TÜRKMEN ve İlin Çırağı Esma ALDEMİR katıldı.
Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın HACIBEKTAŞOĞLU, Ahilik kültürünün yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak, ‘Ahiliğin; dürüstlük, sevgi, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü, bilgi ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olduğunu’ söyledi.
Haftanın anısına çeşitli ödül, plaket ve teşekkür belgeleri Sayın Valimiz Tarafından İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına takdim edilerek hatıra fotoğrafları çekildi. Esnaf ve Sanatkârlar adına ise Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Cemal KOYUNCU Sayın Valimize plaket vererek Esnaf ve Sanatkarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Vali Yardımcımız Sayın Selim ERKOVAN makamında ziyaret edildikten sonra Ticaret İl Müdürümüz Ramazan BOZKURT ve İl Müdürlüğümüzde bu vesileyle ziyaret edildi.
Hafta boyunca gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında;
Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Cemalettin ERDEMCİ ziyaret edilerek Ahilik Kültürünün tarihsel süreci ve günümüzdeki yansımaları hakkında sohbetler yapıldı.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Yönetimi ziyaret edildikten sonra topluca Esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi.
Hafta dolayısıyla Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı, Oda Temsilcileri ile İl Müdürlüğümüz personeli birlikte Kızılay’a kan bağışında bulunuldu.