Haksız fiyat artışlarına yönelik olarak sıkı denetim gerçekleştirildi

29 Ocak 2021

Ticaret Bakanlığı’nın 81 ilde market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak başlattığı denetimler ilimizde de sıkılaştırılmış şekilde devam etmektedir.
Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği" kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla, İlimizde bulunan yerel işletmeler ile zincir marketlerde özellikle temel gıda ürünlerinde yapılan denetimlerde alış-satış fiyatı ve etiket kontrolleri yapılmaktadır. Çalışma kapsamında işletmelerde satışa sunulan temel ürünlerin alış ve satış fiyatları arasındaki farklar incelenmektedir. 
Denetimlerde haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmeler hakkında tutanak tutularak incelenmek üzere Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kuruluna gönderilmektedir. Kurul tarafından haksız fiyat artışı yaptığı değerlendirilen işletmelere 10 bin 911 lira ile 109 bin 110 lira arasında idari para cezası uygulanabilmektedir.
Bu kapsamda, başta gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere piyasadaki fiyat gelişmeleri yakından takip edilerek denetimlere hız kesmeden devam edilecektir.
Vatandaşlarımızın bu yöndeki şikâyetlerini ALO 175 Tüketici Hattına veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden iletebilmektedir.